RiekkoRuka A loma-asunnon varausehdot.

YLEISET VARAUSEHDOT

Voimaantulo: ehdot tulevat voimaan ja sitovat molempia osapuolia (omistaja ja asiakas), kun asiakas on maksanut varausmaksun, joka on 30% kokonaishinnasta. Loppusuoritus tapahtuu 6 viikkoa ennen varauksen alkua. Jos varaus tehdään ajankohdalle mihin on aikaa vähemmän kuin 6 viikkoa, niin tällöin asiakkaan tulee maksaa koko vuokrasumma kerralla. Mikäli varaukseen alkamiseen on alle 14 vrk, niin tällöin maksusuoritus tulee tehdä samana päivänä. Varausajan ollessa 4 viikkoa tai enemmän tulee varaajan suorittaa ennakkomaksuna 50% koko vuokrasummasta. Kaikki huomautukset laskuun on tehtävä 7 vrk kuluessa

Varaaminen on mahdollista vain täysi-ikäisille. Mökkiin saa majoittua maksimissaan 8 henkeä. Varaajan tulee elektronisesti tehdä majoitusilmoitus sähköpostilla varaamisen yhteydessä. Ilmoituksessa tulee ilmoittaa majoittuvien henkilöiden nimet, syntymäajat ja osoitteet. Ylimääräisten henkilöiden majoittautuminen tulkitaan sopimusrikkomukseksi, joka katkaisee vuokrasopimuksen välittömästi. Myös varauksen edelleen myynti on ehdottomasti kielletty, ja katkaisee vuokrasopimuksen välittömästi. Sopimusrikkomus tapauksissa vuokrasummaa eikä ennakkoa palauteta eikä hyvitetä.

 MUUTOKSET JA PERUUTTAMINEN

 Peruutus tulee aina tehdä kirjallisesti ja puhelimitse. Varauksen peruuttamisesta pidätetään ennakkomaksu, silloin kun varausmaksu on maksettu. Mikäli varauksen peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 21 vuorokautta ennen varausajankohdan alkua, veloitetaan koko vuokrahinta.

 Ylivoimainen este: vuokraajan tai samassa taloudessa asuvan henkilön kuolema, vakava sairastuminen, josta on lääkärin todistus. Edellä mainitussa tapauksessa voidaan vuokramaksu palauttaa, mikäli ilmoitus toimitetaan ennen 48 tuntia varauksen alkua. Tällöinkin varauksesta ei palauteta ennakkomaksua (30%).

 Varauksen ajankohdan muutos on mahdollinen, mutta sen pitää tapahtua 6 viikkoa ennen varauksen alkamista, muussa tapauksessa kyseessä on uusi varaus.

Huomioithan, mahdollisten paikallisten palveluiden sulkeutuminen, kuten hiihtokeskus, ravintolat tai vastaavat eivät oikeuta peruutukseen.

 
OMISTAJAN OIKEUS VARAUKSEN PERUUTTAMISEEN

 Ylivoimaisen esteen (force majeure) tapauksessa omistajalla on oikeus perua varaus, ja tällöin omistaja on velvollinen korvaamaan koko vuokrasumman. Varauksen peruutus on myös mahdollista tehdä siinä tapauksessa (ilman erillistä ilmoitusta), jos vuokraaja ei ole suorittanut maksuja sovitun aikataulun mukaisesti.

 
MÖKIN KÄYTTÖ

 Liinavaatteiden käyttäminen vuoteissa on pakollista, samoin laudealustojen käyttö saunassa. Asiakas on velvollinen tuomaan omat liinavaatteet. (Huom! Kertakäyttö liinavaatteita saa tarvittaessa Rukan S Marketista). Vuokraaja on myös velvollinen siivoamaan kohtaan vuokra-ajan päätyttyä. Mikäli siivousta ei ole suoritettu mökin tarkastaja/huoltaja tilaa siivouksen, joka on 120 EUR + 15%. Siivouksen voi myös tilata etukäteen 120 eurolla (perussiivous). Siivouksen ollessa vaativa peritään kustannukset tuntihinnan (40 EUR +alv) mukaisesti. Kohteessa on siivousohjekansio johon tulee merkata siivouksen suoritus, jos siivousta ei ole tilattu, huoltajan tarkistusta varten.

 
Mökki on käytettävissä aloituspäivästä klo 16 alkaen päätöspäivän klo 12:00 saakka, jos ei toisin sovittu.

 Lemmikkieläimet eivät ole sallittuja, eikä asuntovaunujen/autojen sähkönotto kohteen sähköverkosta. Tupakointi on kielletty sisätiloissa. Tupakantumpit tulee laittaa pihalla olevaan tuhkakuppiin tai tuhkaämpäriin. Tupakoitsija, huomioithan että koneellisen ilmanvaihdon ilmanotto on takapihan terassin yllä, joten on suositeltavaa että poltat etupihan puolella. Kohteessa on lukuisia häkä- ja savuhälyttimiä, joista osa on kytketty etähälytysjärjestelmään. Mahdollisen hälytyksen jälkeen pidäthän puhelimen päällä mahdollista tarkistussoittoa varten. Muiden kynttilöiden kuin ”tuikkujen” poltto on ehdottomasti kiellettyä palovaaraan ja muiden materiaalivahinkojen vuoksi. Tuikkukynttilätkin tulee polttaa vain ja ainoastaan niissä varatuissa kupeissa.. Vaatteiden kuivaaminen saunassa on ehdottoman kiellettyä palovaaran ja lauteiden värjäytymien vuoksi.

 
VAHINGOT JA VALITUKSET

 Asiakas on velvollinen korvaamaan lomakohteelle tai sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingot suoraan kohteen omistajalle. Mikäli kyse on vahingosta mikä estää kohteen vuokraamisen välittömästi asiakkaan vuokra-ajan jälkeen, on asiakas velvollinen korvaamaan myös keskeytymisestä aiheutuneet kustannukset. Keskeytymisestä aiheutuvat kustannukset lasketaan seuraavalla kaavalla: peruutukset ja hyvitykset vuokralaisille +15% (järjestelykulu). Myymättömistä viikoista keskeytymisen aikana -50% ilmoitetusta normaalihinnasta. Irtaimistovahingot lasketaan kaavalla: tuotteen hinta, jonka päälle lisätään toimituskustannukset ja mahdollinen asennus.

 Kaikki lomakohteeseen liittyvät huomautukset ja valitukset on osoitettava viipymättä niiden aiheen ilmaannuttua ja varauksen aikana suoraan kohteen omistajalle tai mökin huoltajalle. Jälkikäteen tehtyjä valituksia ei oteta huomioon. Mikäli vuokrauksen aikana sattuu mikä tahansa kohteeseen liittyvä vahinko, on siitä ilmoitettava viimeistään vuokra-ajan päättymispäivänä omistajalle. Myöhemmin havaituista vahingoista peritään vuokralaiselta vahingon lisäksi vähintään 50 euron suuruinen järjestelykulu. Huomioithan, että kotieläimen tuonnista tai sisällä tupakoinnista seuraa vähintään 500 EUR erikoissiivouskustannus.  Myös steariinin valuminen esim. takan päälle johtaa useasti vuolukivien vaativaan puhdistukseen tai vaihtoon, jonka kustannukset ovat min. 200 EUR. Parven lattian aukaisu ja puhdistuskustannukset, esim. oksennus parven lattialle, ovat min. 850 EUR.

 OIKEUS HINTOJEN MUUTOKSIIN

 Omistaja varaa oikeuden hinnan muutoksiin.

 Päivitetty 04-01-2014. Timo Tervo

 

.